השפית הבאה 6 – משימה שניה: צהלה כרמל

יוסי ברויער Comments Off on השפית הבאה 6 – משימה שניה: צהלה כרמל
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אורז עם אפונה

  • לקצוץ בצל
  • לטגן אותו עם שמן וכורכום
  • להוסיף אפונה קפואה
  • ולתבל במלח, פלפל, אבקת מרק עוף
  • לא לבשל הרבה זמן.

לשמור בצד

 

  • לקצוץ שמיר כמה חבילות
  • ולהוסיף לשמיר הקצוץ פלפל שחור

לשמור בצד

 

  • מרתיחים סיר עם מים ומלח,
  • לבשל את האורז חצי בישול
  • ומסננים

לשמור בצד

 

  • בתחתית הסיר מטגנים קצת שמן וקצת כורכום ומים
  • ומזה שומרים כחצי מהכמות בצד
  • ואז מניחים תפוחי אדמה פרוסים בתחתית הסיר עם השמן וכו'
  •  שופכים מעט האורז המסונן לסיר
  • ובנוסף אפונה + שמיר +שמיר יבש (+כוסברה יבשה) ומערבבים בעדינות
  • ממשיכים לשפוך כך בכמה נגלות עד שנגמר
  • אח"כ מחוררים עד תחתית הסיר
  • ומכסים את הסיר עם מגבת בתחתית המכסה
  •  שמים מעט על אש גבוהה ואח"כ על אש נמוכה
  • לאחר כ-20 דק' + להוסיף את השמן השמור
  • מאדים בסה"כ כ- 3/4 שעה עד שעה.


0 תגובות